Markus av Trolyrien

Beställ pocketutgåvan: Adlibris, Bokus

Beställ den inbundna boken: Adlibris, Bokus

Markus reviderad framsida
(Omslag: Morten Ravnbö — läs intervjun med honom här)

Provlyssna på ljudboken (kapitel 1-4):

Lyssna på hela ljudboken här: Storytel, Nextory, Bookbeat, Bokus play

Tryck här för lärarhandledning och andra klassrumsresurser

När Markus blir kidnappad av den vackra, men egendomliga kvinnan Diomeda ligger han på sjukhus efter en skidolycka. Hon påstår att han är Valariens försvunne prins. I nästa nu befinner han sig i en ny, märklig värld, där kläder växer på träd, gräset är blått och en riktigt artig hälsning medför några salivfläckar på tunikan. Valariens kultur är ny och främmande och Markus har ett tungt ansvar som landets motvillige prins och beskyddare. Det är ingen lätt uppgift, särskilt inte med de skräckinjagande monstren som håller på att invadera. Tillsammans med Diomeda ger sig Markus ut på jakt efter den legendariske kung Josuas talismaner, som kanske – om de gamla sagorna stämmer – är deras enda hopp.

Recensioner

”En riktigt festlig fantasyhistoria…” (Åsa Pettersson, DAST magazine)

”Boken är skriven med humor och den är lättsam att läsa… Det här är en bra och välskriven bok för fantasyfrälsta.” (Anna-Karin Närkling i Bibliotekstjänsts häfte #2, 2017)

”Författaren Joseph A. Davis har lyckats väl med att hitta på en fantasifull parallellvärld med egen mytologi, historia, seder och bruk… Innehållet är tillräckligt brett för att göra Markus av Trolyrien till en allåldersbok. Barn och barnasinnade tilltalas säkerligen av de knasiga (och ibland äckliga) inslagen samt monstren, lite äldre läsare kan fokusera på relationerna och intrigen och kanske också dra paralleller till vår egen verklighet.” (Lisa Strömsholm, Tidningen Enhörningen)

“En spännande fantasybok där det händer saker hela tiden. Boken jämförs med böcker som t.ex. Narnia och Harry Potter. Den är skriven i korta, behagliga kapitel som passar utmärkt för läsning innan sovdags.” (Läspedagogen)

“Jag tyckte om läsupplevelsen och blev förvånad över hur snabbt det gick att läsa ut boken. Den är ganska tjock men sidorna flög förbi. Den hade något som lockade mig tillbaka varje gång jag la ner den.” (Vargnatts bokhylla)

”Rolig, spännande och fängslande!” (Jennies boklista)

“Jag gillar spänningen. Jag gillar kopplingarna till dataspel och de filosofiska funderingarna. Jag gillar hur Markus funderar kring krig, dödande och flyktingar. Jag gillar att jag överraskas. Jag gillar verkligen språket. Jag gillar de starka kvinnorna i olika åldrar som spelar viktiga roller . . . Jag kan rekommendera boken till vana fantasyläsare men även till såna som jag, som inte läser fantasy lika ofta.” (@sarasbokhyllor)

“Jag kan absolut se en tonåring uppflugen i fåtöljen alldeles fast i boken, för det blev i alla fall jag.” (Bokfrun)

“Jag tyckte handlingen utvecklades väldigt mycket och till slut satt jag som klistrad vid boken och var bara tvungen att veta hur det skulle utspela sig på nästa sida och nästa och nästa osv.” (Nerdreadingbooks)

“Läs boken och häng med på ett spännande äventyr!” (Books of Magnus)

“Perfekt bok att sätta i händerna på alla men kanske framförallt på barn som inte velat se åt en bok i sommar för att få igång läsningen innan skolan då bokens blad så gott som vänder sig själva.” (I min bokhylla)

“”Jag läste långsamt och njöt av varje sida.” (Angelicas bokhylla)

“Kort sagt en trevlig middelgrad fantasy bok som jag kan se mig själv rekommendera till elever.” (Lindas böcker)

“Markus av Trolyrien har allt man kan önska sig: äventyr, spänning, magi, humor, vänskap och kärlek.” (Gullis lästips)

”Liksom Harry Potter är det en bok som passar alla – barn som vuxna.” (Tusen sidor)

“Språket är lätt att ta till sig och det är som sagt en spännande berättelse som vi får serverad i denna bok. Det händer saker hela tiden och det är en märklig (på ett härligt sätt) värld som har konstiga, enligt våra mått, seder. Man tänker efter lite om att vi troligen har konstiga seder som för oss känns helt naturliga.” (Håkans hylla)

”För den som letar efter klassisk fantasy i lite av Terry Pratchetts anda sitter Markus av Trolyrien fint.” (C.R.M. Nilsson)

“Värme och berättarglädje genomsyrar den här boken. Jag blir glad av att läsa den och slukar den snabbt. När man väl kommer in i det mest spännande vill man inte sluta att läsa.” (J.M. Holmström)

“Boken har varit bra att högläsa.” (Barnboksfamiljen)

”Davis har varit väldigt påhittig och nytänkande i sitt skapande av Valarien och jag gillar det sätt han beskriver världen samt dess miljö. Därtill har vi en hel hög med välutvecklade karaktärer som man inte kan göra annat än att gilla.” (Tickmicks bokblogg)

”En spännande bok med härliga vändningar och galenskaper.” (Läsfåtöljens bokblogg)

”Jag hade en riktigt trevlig lässtund tillsammans med den här boken och tar fram den igen när mina barn är lite äldre.” (Västmanländskans bokblogg)

”Det här är den bästa ungdomsroman jag läst på länge.” (Litteraturskafferiet)

“Jag fastnade väldigt snabbt för Diomeda och Kiron. Diomeda eftersom hon är den där starka och intelligenta kvinna alla böcker behöver och Kiron för hans mystiska beteende men goda hjärta.” (Sanna Reads)

”Vilket härligt äventyr…” (Emmas krypin)

”Snabbläst, uppfinningsrik och rolig!” (Resa i böckernas värld)

”Det blev min godnatt-läsning. Det var den perfekt för…” (Skriva läsa leva)

”Hoppas det kommer fler böcker om Markus och denna drömlika värld!” (Bokgläntan)

”Markus av Trolyien bjöd på ett fartfyllt och underhållande äventyr som lämnade mig på bra humör och jag hoppas att det kommer en uppföljare för jag följer gärna med Markus på ett nytt äventyr!” (En blogg för bokugglor)

”Jag bara älskade historien och känslan som man fick när man läste denna bok.” (Min fantasy värld)

”Det här är en bok jag skulle rekommendera för alla som är tio år och uppåt och gillar fantasy.” (Bokslukaren)

”Det här är en rolig och underhållande fantasybok där författaren inte har sparat på krutet. ” (Books and Knitting)

“Markus av Trolyrien är en lättläst, spännande och rolig bok som jag tyckte mycket om att läsa.” (Boklysten)

”Full av spänning och intriger, berättelsen tar ständigt nya svängar och känns aldrig förutsägbar.” (Ellen, 16 år)

”Boken om Markus är lätt att leva sig in i. Jag längtar efter fler böcker!” (Anna, 12 år)

”Väldigt roligt och bra skrivet.” (Tobias, 19 år)

booktrailerbild.png

Klicka på bilden ovan för att se den härliga boktrailern som Gullis lästips har gjort!

Har du läst Markus av Trolyrien och skulle du vilja ge feedback? Det kan du göra på Goodreads (vuxna) eller Barnens bibliotek (barn).

Tryck på en bok för att se fler titlar i serien:

verarnasdrottningomslag     XirianasgåtaC