Xirianas gåta

(Markus av Trolyrien #3)

Beställ boken: Adlibris

XirianasgåtaC

Omslag: Morten Ravnbö

Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar att sluka landet. Sythkor – ondskefulla växter från Mardurien – suger livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om prins Albrak. Hon menar att hon kan göra honom till en trollkarl lika mäktig som hans urfader Albior, men vad är hennes verkliga planer?

Mitt i allt detta befinner sig Markus av Trolyrien, ditkallad för att försvara landet mot Marduriens monster. Kan Albrak räddas och framför allt, kan Valarien räddas från Marduriens mörker? När allt är tomhet, vad är vägen framåt? Har kung Josua en plan, eller är allt förlorat?

 

Känner du att du skulle behöva uppfriska minnet lite inför läsningen av Markus av Trolyrien III: Xirianas gåta? Information om Xiriana och andra karaktärer finns i ordlistan.

 

Recensioner

”Den bästa boken hittills i serien! Det händer mycket redan från början och berättelsen håller ett högt tempo rakt igenom. Att man följer Markus och Albraks historier parallellt ökar också spänningen…” (Bokgläntan)

”Från första raden är man fångad…” (Litteraturskafferiet)

”Spännande, rolig och fängslande!” (Jennies boklista)

”Jag har gillat de tidigare delarna, men Xirianas gåta med sin mörkare ton grep hårdare tag i mig.” (C.R.M. Nilsson)

Xirianas gåta är väldigt bra på att göra så att man inte vet vad som kommer att hända eller hur karaktärerna kommer att reagera. Det gjorde att man alltid ville läsa vidare för att se hur det skulle bli. Det fanns många karaktärer som lindade en runt lillfingret. Diomeda, Ilasa, Shalarun och många fler. (Resa i böckernas värld)

”Jag älskar framför allt Illasa och Paru, som båda är två så underbara karaktärer som alltid får mig att skratta. Samtidigt döljer sig ett visst djup i deras personer, och balansen mellan det här enkla och lättsamma, och det tuffare är riktigt bra.” (Tusen sidor)

”…fängslade mig från början till slut.” (Skriva läsa leva)

 

Klicka på en bok för att se fler titlar i serien:

Markusframsida      verarnasdrottningomslag