Xirianas gåta

Markus av Trolyrien, del 3

Beställ boken: Adlibris, Bokus

XirianasgåtaC

Omslag: Morten Ravnbö

Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar att sluka landet. Sythkor – ondskefulla växter från Mardurien – suger livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om prins Albrak. Hon menar att hon kan göra honom till en trollkarl lika mäktig som hans urfader Albior, men vad är hennes verkliga planer?

Mitt i allt detta befinner sig Markus av Trolyrien, ditkallad för att försvara landet mot Marduriens monster. Kan Albrak räddas och framför allt, kan Valarien räddas från Marduriens mörker? När allt är tomhet, vad är vägen framåt? Har kung Josua en plan, eller är allt förlorat?

Känner du att du skulle behöva uppfriska minnet lite inför läsningen av Markus av Trolyrien III: Xirianas gåta? Information om Xiriana och andra karaktärer finns i ordlistan.

Recensioner

“En fullfjädrad, spännande berättelse med oväntade vändningar och ett mycket skickligt komponerat slut. Xirianas gåta är en bra, filosofisk och aktuell fantasybok för yngre fantasyälskare.” (Anna-Karin Närkling i Bibliotekstjänsts häfte #4, 2019)

“Detta är en bokserie som jag definitivt kommer att rekommendera till mina elever.” (Lindas böcker)

“Bokserien börjar mycket bra men slutar fantastiskt… ⭐⭐⭐⭐⭐ av 5!” (Angelicas bokhylla)

“Jag hoppas att det är många ungdomar (och vuxna så klart) som läser de här böckerna och som får en chans att leva sig in den här världen.” (Bokfrun)

“En spännande och medryckande resa.” (Håkans hylla)

“Den bästa boken hittills i serien! Det händer mycket redan från början och berättelsen håller ett högt tempo rakt igenom. Att man följer Markus och Albraks historier parallellt ökar också spänningen…” (Bokgläntan)

“Boken är fylld av action och äventyr, men vi får även komma närmare karaktärerna, då vi får lära känna dem på djupet. De utvecklas och växer, vilket Davis har beskrivit på ett bra sätt.” (Sanna Reads)

“Boken är riktigt bra. Lättläst och man sugs med i äventyret.” (Books of Magnus)

“Höstmörkret kräver ett storslaget äventyr och det är vad böckerna om Markus av Trolyrien är.” (I min bokhylla)

“Joseph A. Davis skriver unik och spännande fantasy.” (Bookishly falling)

Xirianas gåta bjöd på ett härligt fantasy äventyr med fina karaktärer! Böckerna om Markus passar verkligen alla, både barn och vuxna och jag kan varmt rekommendera dem!” (En blogg för bokugglor)

“Ett spännande äventyr, mycket mer ödesmättat än de tidigare böckerna.” (Västmanländskans bokblogg)

“En lättläst, spännande och underhållande berättelse som inte bara tilltalar de unga läsarna utan som nog passar vuxna fantasyläsare nästan lika bra. För mig har den i alla fall fungerat alldeles ypperligt!” (Boklysten)

“Från första raden är man fångad…” (Litteraturskafferiet)

“Spännande, rolig och fängslande!” (Jennies boklista)

“Jag har gillat de tidigare delarna, men Xirianas gåta med sin mörkare ton grep hårdare tag i mig.” (C.R.M. Nilsson)

Xirianas gåta är väldigt bra på att göra så att man inte vet vad som kommer att hända eller hur karaktärerna kommer att reagera. Det gjorde att man alltid ville läsa vidare för att se hur det skulle bli. Det fanns många karaktärer som lindade en runt lillfingret. Diomeda, Ilasa, Shalarun och många fler. (Resa i böckernas värld)

“Jag älskar framför allt Illasa och Paru, som båda är två så underbara karaktärer som alltid får mig att skratta. Samtidigt döljer sig ett visst djup i deras personer, och balansen mellan det här enkla och lättsamma, och det tuffare är riktigt bra.” (Tusen sidor)

“…fängslade mig från början till slut.” (Skriva läsa leva)

Tryck på en bok för att se fler titlar i serien:

Markusframsida      verarnasdrottningomslag