Lärare

Kostnadsfria lärarresurser till Markus av Trolyrien (humoristisk fantasy med kulturmötestema för läsåldern 10-15), samt klassuppsättningar hittar du på Markus av Trolyriens resurssida.

Kostnadsfria lärarresurser till Dunkelstjärnan (fantasy/spänning för 9-12 med fokus på flykt och kreativitet), samt klassuppsättningar hittar du på Dunkelstjärnans resurssida.

Författarbesök

josephnudlar
Bild: Skaraborgs Allehanda

Är du intresserad av författarbesök?

Joseph A. Davis kommer gärna till ditt klassrum och håller i en skrivworkshop för dina elever. Olika versioner finns för åk 4-9, men syftet med samtliga workshops att ge eleverna verktyg för att kunna skriva egna berättelser. Skrivworkshopen är interaktiv och enligt många deltagare rolig, och den brukar bli särskilt uppskattad av elever med andra modersmål än svenska då författaren skriver på sitt andraspråk.

Efter ett besök i Skövde skrev en tjej i åk 4 följande: “Vi tyckte att det var superkul när du var här och vi tyckte om när du lärde oss om hur man gör en bra berättelse med mycket fantasi.” En pojke i samma årskurs skrev: “Jag tyckte att han var bra för att han berättade hur man skulle skriva på ett väldigt kul sätt… Han hjälpte oss att skriva bättre saker och jag känner faktiskt att jag skriver bättre efter hans besök.” Caroline som är rektor på Svärtagårdsskolan i Skövde skrev följande: “Det som jag blev gladast över är att du fick i gång en del killar.” Här kan man se vad lärare och elever i Grums har att säga om skrivworkshopen: https://pedagogvarmland.se/artikel/fantasy-forfattare-gav-skrivtips

En vanlig föreläsning tar 55 minuter med skrivövningar och frågestund, men längden är anpassningsbar. Eleverna behöver ett ark papper och en penna, och bildspelet kräver tillgång till projektor samt en dator med Powerpoint. Kontakta Joseph för mer information.

Tryck på bilden nedan för att ta del av Josephs skrivskola, korta digitala författarbesök med fokus på kreativt skrivande (Youtube):

skrivskola1