Verarnas drottning

Markus av Trolyrien, del 2

Beställ boken: Adlibris, Bokus

Lyssna på ljudboken: Storytel, Bookbeat

verarnasdrottningomslag
(Omslag: Morten Ravnbö — läs intervjun med honom här)

Visserligen utropade kung Josua den unga kvinnan Diomeda till arvtagare av tronen i Valarien, men istället har hon drivits i exil. Albrak är på flykt undan Greve Stronius Pärlehand, som har makten i riket och smider ränker som kan betyda undergång för Valarien. Verflickan Ilasa räddas till livet av Albrak när monster anfaller dem och nu följer hon honom som hans personliga tjänare. Denna oförutsedda trio söker tillsammans upp kréernas matriark som vill prata om Valariens framtid. Resan för dem genom den brännande öknen till Sirana, en glittrande stad av glas.

Nu står mycket på spel för Valarien. Vem ska regera? Kan Diomeda finna sin väg? Vilka planer har den gåtfulla och mörka ökengudinnan Sirana för Albrak? Och vilken roll spelar Markus av Trolyrien i allt detta?

Recensioner

“Jag kan verkligen rekommendera denna bok för alla som vill uppleva fantasy i dess rena form!” (Bokgläntan)

“Författaren har en bra berättarteknik, skriver medryckande och har ett bra tempo. Det han skriver känns genuint och läsaren blir medkännande.” (Anna-Karin Närkling i Bibliotekstjänsts häfte #24, 2017)

“Det här är lätt en av de bästa böckerna jag har läst i år. Den tilltalade mig så mycket och jag fastnade helt i berättelsen. Därför ger jag denna bok 5 (av 5)!” (Eftermiddagste)

“När man har lyckats väldigt bra med första boken ställs höga förväntningar på efterföljarna. Jag tycker verkligen att Davis har lyckats med det. Kanske är bok 2 snäppet bättre till och med.” (Läspedagogen)

“En väldigt bra serie som jag kan rekommendera!” (Nerdreadingbooks)

“En helt fantastisk bok för en fantasy läsare (som även jag har blivit omvänd till)
Jag vill få hoppa in i dessa världar och få flyga på fjärilen, dricka evighetsvatten, besöka lysfontänen med maneter, jag vill gå i det mörka landets skog som är full av stora lysande svampar…” (Bokfrun)

“Boken blandar allvar och humor på ett väldigt bra sätt och ibland kommer det så klockrena repliker att man nästan inte kan låta bli att skratta. När de kom fram till kréernas land så blev det till exempel väldigt intressanta kulturkrockar.” (Bokslukaren)

“En vacker saga med gränslös och förtrollande fantasi som får den att sticka ut. Berättelsen tar ständigt nya svängar vilket är en av dess styrkor, den blir aldrig förutsägbar. Fantastiskt väl gestaltad och snabbläst.” (I min bokhylla)

“Jag är kort sagt väldigt imponerad av denna serie.” (Lindas böcker)

“Ofta är det så att har man lyckats skriva en riktigt bra fantasy roman och skapat en ny värld så ska man ju ha en lika bra historia (helst bättre) i den nya boken…. Jag kan inget annat än utbrista i ett: Varma gratulationer mr Davis du gjorde det!”                                       (Litteraturskafferiet)

“Diomeda är en välformad karaktär som både är intelligent och godhjärtad. Hon är helt klart en bra förebild för alla Davis yngre läsare då en stark kvinnlig huvudkaraktär är så otroligt viktigt…” (Sanna Reads)

“Verarnas drottning är precis som en uppföljare ska vara — snäppet bättre!” (Tusen sidor)

“Jag kommer absolut läsa mer i denna serie.” (Håkans hylla)

“Speciellt kapitlen med flickan Ilasa, som är en spontan, ivrig, modig och omtänksam tjej, bidrar till att fängsla mig och överlag har texten ett starkare driv jämfört med sin föregångare.” (Skriva läsa leva)

“Spännande, fartfylld och fängslande!” (Jennies boklista)

“…jag tycker om blandningen av humor och allvar, och världsbygget med sina underbart absurda inslag.” (C.R.M. Nilsson)

“Verarnas drottning är ett spännande äventyr i en intressant värld. Det blir spännande att se hur det hela knyts ihop i den tredje delen.” (Västmanländskans bokblogg)

“En relativt ny karaktär får ta plats och växa genom boken och det är Ilasa. En karaktär som det blir en del rejäla kulturkrockar för när hon skall ut i världen för att bli kvinna. Hon är dock inte den enda som råkar ut för missförstånd inför andra människor. Det är flera olika religioner, kulturer och folk som skall samsas på sidorna och komma överens. Det är lite spännande och intressant att se hur det utvecklas och dra paralleller till Trolyrien (vår värld)” (Läsfåtöljens bokblogg)

Verarnas drottning är inte bara en berättelse om en främmande värld som är full av äventyr och fantasi utan det finns även ett fint budskap som handlar om göra rätt och se det goda i andra, och hjälpa andra.” (En blogg för bokugglor)

“Jag vill ha en drafni.” (Resa i böckernas värld)

“Jag måste säga att denna bok var riktigt underbar och jag önskar alla skulle få ta del av denna underbara värld som författaren har skapat.” (Min Fantasy Värld)

“Det här är en lite allvarligare bok än den första delen i serien, men att jag tycker det kan bero på att det var i första boken jag kom i kontakt med en del smått komiska seder i den här världen. Som tur är så blir det ändå aldrig för allvarligt utan det dyker hela tiden upp smått humoristiska inslag i berättelsen och det får mig att även uppskatta de allvarligare delarna.” (Boklysten)

Har du läst Verarnas drottning och skulle du vilja ge feedback? Det kan du göra på Goodreads (vuxna) eller Barnens bibliotek (barn).

Tryck på en bok för att se fler titlar i serien:

Markusframsida        XirianasgåtaC