Spegelbilden

Kampen om Tusenvärld, del 2

Beställ den inbundna boken här: Adlibris, Bokus

Tryck här för del 1: Dunkelstjärnan.

Tryck här för del 3: Skuggpenseln.

Lyssna på ljudboken: Storytel, Nextory, Bookbeat

Tryck här för lärarhandledning, klassuppsättningar och andra resurser för lärare

Prins Kasirs liv svävar i fara, och Julia och Edvin rymmer hemifrån och rusar iväg till Tusenvärlds vackra domäner för att hjälpa honom. Mörkret som lurar där har tagit nya, lömska former, och syskonparet blir tvungna att pröva sina nyfunna krafter mot fiender och faror som de aldrig kunnat föreställa sig.

Medan de desperat söker efter ett sätt att rädda Kasir drabbas Julia av märkliga drömmar om en spegelvänd värld där de skugglika fördunklarna har lyckats ta sig in genom huvudstadens murar. Men är det bara en dröm, eller är det någonting mycket mer allvarligt?

SAGT OM SPEGELBILDEN:

“Spännande uppföljare! Det var väldigt svårt att lägga ner boken. 5/5” (Idas böcker)

“Det här är bra fantasy och magisk realism … Han tar upp viktiga ämnen och svåra saker som t ex solidaritet, kunskap, politik och missbruk. Ändå är det lätt att hänga med i berättelsen och att föreställa sig det som sker. Boken fungerar för femte och sjätteklassare, men även för äldre läsare … Författaren skapar läslust och nyfikenhet inför nästa bok. En riktigt bra, äventyrlig fantasybok med nytänk för fantasyfrälsta i olika åldrar.” (Anna-Karin Närkling i BTJ:s häfte 2021:13)

“Jag är mållös! Jag längtar till nästa del!” (JB:s bokhylla)

“Välskrivet och magiskt. En bok med fin berättarröst och välgestaltade karaktärer.” (I min bokhylla)

“Precis som den första boken så är uppföljaren otroligt välskriven, spännande och bjuder på många oväntade vändningar. Det är helt omöjligt att förutspå handlingen och det älskar jag! Det här är högkvalitativ fantasy och jag längtar tills mina barn blir stora nog så att vi kan läsa dom tillsammans.” (Bokbimbon)

Välskriven och lättläst. Helt omöjligt att kunna förutse vad som ska hända, en riktig bladvändare!” (Bokdaling)

“Davis har gjort det igen! Andra boken i Kampen om Tusenvärld – Spegelbilden höjer ribban!” (Hanna and her books)

“Tillhör man målgruppen, 9–12 år, läser man nog denna bok med stor förtjusning och nagelbitande fascination. Barnen får förutom spänning för stunden även reflektera lite över hur olika det är om man kan språket eller inte i landet man lever, samt att man blir uppmärksammad på hur magiskt det kan vara med skaparlust och skaparkraft. Även jag känner magin.” (J.M. Holmström)

Spegelbilden är fylld av intriger och ränker. Det är spännande, eftersom vi sakta men säkert börjar förstå den politiska situationen i Tusenvärld. Och hur det inverkar på kampen mot fördunklarna. Davis fördjupar och mejslar fram finare detaljer i denna värld, som vi börjar lära känna. Börjar längta tillbaka till.” (C.R.M. Nilsson)

“En helt lysande fortsättning på äventyret med Julia, Edvin och Kasir. Joseph A. Davis fortsätter med sitt briljant enkla sätt att skriva på där läsaren verkligen befinner sig i världen bortom orden.” (En bok i veckan)

“Tusenvärld är en värld med tusen möjligheter.” (NP Boktips)

Kostnadsfri lärarhandledning till Spegelbilden finns att ladda ner här, tillsammans med lärarresurser till ettan Dunkelstjärnan.