Marduriens ljus 2: Ödestornet

Beställ den inbundna boken här: Adlibris, Bokus

Tryck här för del 1: Lögnspiran

Rikamu är på jakt efter invigningsskinnet som ska göra henne till en av Eldvinds krigarkvinnor. De äldre jägarna har undervisat henne om alla faror som lurar i Marduriens mörka djungel förutom den mystiska varelsen som rövar bort henne mitt under jakten. Den liknar inte något monster hon någonsin sett eller hört talas om, och den visar henne en omtumlande verklighet som hennes nya folk aldrig velat nämna för henne.

Samtidigt står Markus inför ett eget skrämmande uppdrag i Valarien: han ska träffa sina blivande svärföräldrar. Mötet blir dock avbrutet av en främling som söker hämnd, en gammal vän och en ödesdiger profetia. Svärdbäraren måste tillbaka till Mardurien, där mörka makter håller på att samla kraft inför en sista, avgörande strid.

Del 2 i en ny fristående bokserie satt i samma värld som Joseph A. Davis tidigare hyllade serie Markus av Trolyrien.

Det här är fantasy när den är som bäst, fylld av spänning, humor och intressanta karaktärer. I likhet med Terry Pratchetts böcker är det omöjliga möjligt och det annorlunda det naturliga. I Valarien är det inte konstigt att gräset är blått eller att varje by har åtminstone en snigel stor som ett hus, att man springer på trädens kronor eller att man firar varandras snytdagar istället för födelsedagar. I den här världen kan allting hända.

SAGT OM ÖDESTORNET:

“Jag ger Ödestornet en solklar 5:a eftersom den har allt jag vill ha i en bok: spänning, humor, lite action och otroligt bra karaktärer! Davis har verkligen lyckats få fram så mycket personlighet i den här boken …” (Cuz We Love Books)

“Dessa kraftfulla karaktärer känns nära och sanna.” (Kerstin Hagstrand-Velicu i BTJ:s häfte #2, 2022)

“Den är fenomenal.” (Bokfrun)

“Vill du sugas in i en berättelse, då ska du verkligen ge dig i kast med Ödestornet.” (C.R.M. Nilsson)

“En fantasifull och underhållande bok med både spänning och humor som jag rekommenderar starkt!” (Annas bokhylla)

“Jag gillar att boken är fylld av dådkraftiga kvinnliga karaktärer. Boken är lättläst och har ständigt ett starkt driv framåt. Ett storslaget äventyr.” (I min bokhylla)

“5/5. Ödestornet är en bok som är svår att lägga ifrån sig. Kanske är detta Joseph Davis bästa bok? … Jag högläste boken med min 10-åriga son och vi båda är överens om att vi vill höra mer om Mardurien och Valarien och alla dess invånare.” (Magdalena, mamma)

“Boken har en väldigt bra upptrappning från start som gör att man hela tiden vill läsa vidare.” (Bokgläntan)