Marduriens ljus 1: Lögnspiran

Ett fristående äventyr som utspelar sig i samma värld som den populära fantasyserien Markus av Trolyrien

Kommer 5 oktober 2020; förbeställ den här

 

rikamucoversmall

Omslagsbild: Morten Ravnbö

Kejsaren och hans soldater har tagit allt ifrån sextonåriga Rikamu – hennes hem, hennes käre farbror och hennes lovande framtid som en framstående stensiare. Nu lever hon som hemlös ficktjuv bland trädtopparna i den stora skogstaden Galuban, där kejsarens son prins Shalarun snart kommer att gifta sig.

Ceremonierna inför bröllopet samlar rika gäster från hela Valarien och skapar många möjligheter för en ficktjuv. Men Rikamu hoppas på mer än pengar. Med lite list, mycket mod och en hel del hjälp av en osalig ande söker hon hämnd.

Hämnden är dock inte lätt att få, för prins Shalaruns utländska brud har med sig en fruktansvärd krigare från en annan värld: Markus av Trolyrien. Till det yttre ser han ut som en blek, kortväxt yngling som gör bort sig på komiska sätt inför de viktiga bröllopsgästerna. Men han bär på en urgammal kraft som kan omintetgöra Rikamus planer – en kraft som kan få henne att tvivla på allt.

Sagt om Lögnspiran:

”Jag fängslades av boken och läste från pärm till pärm en kväll. Det var en spännande berättelse.” (Johanna, lärare)

”Jag såg fram emot varje nytt kapitel med spänning, trots att jag inte brukar vara så intresserad av böcker. Det är en mycket intressant värld, och jag skulle gärna läsa hela trilogin.” (David, 14 år)