Marduriens ljus 1: Lögnspiran

Ett fristående äventyr som utspelar sig i samma värld som den humoristiska fantasyserien Markus av Trolyrien

Beställ den här: Adlibris, Bokus

Tryck här för del 2: Ödestornet

rikamucoversmall

Omslagsbild: Morten Ravnbö

Kejsaren och hans soldater har tagit allt ifrån sextonåriga Rikamu – hennes hem, hennes käre farbror och hennes lovande framtid som en framstående stensiare. Nu lever hon som hemlös ficktjuv bland trädtopparna i den stora skogstaden Galuban, där kejsarens son prins Shalarun snart kommer att gifta sig.

Ceremonierna inför bröllopet samlar rika gäster från hela Valarien och skapar många möjligheter för en ficktjuv. Men Rikamu hoppas på mer än pengar. Med lite list, mycket mod och en hel del hjälp av en osalig ande söker hon hämnd.

Hämnden är dock inte lätt att få, för prins Shalaruns utländska brud har med sig en fruktansvärd krigare från en annan värld: Markus av Trolyrien. Till det yttre ser han ut som en blek, kortväxt yngling som gör bort sig på komiska sätt inför de viktiga bröllopsgästerna. Men han bär på en urgammal kraft som kan omintetgöra Rikamus planer – en kraft som kan få henne att tvivla på allt.

Sagt om Lögnspiran:

“Riktigt god fantasyläsning med dådkraftiga kvinnliga karaktärer, full av humor och spänning.” (Kerstin Hagstrand-Velicu i BTJ:s häfte nr 2, 2021)

“Nog för att jag uppskattade de tidigare böckerna, men Davis har överträffat sig själv nu … Boken är visserligen en fortsättning på första serien, men du behöver inte ha läst de andra. Lögnspiran är fristående och genom korta glimtar och förklaringar av tidigare handling får läsaren nog vad som behövs ändå. Rekommenderas!” (Skriva läsa leva)

“Joseph A. Davis har återigen skrivit en spännande bladvändare från en unik värld med starka karaktärer. Både välskrivet och lättläst med en fantastisk berättarröst.” (I min bokhylla)

“Men jisses vad galet bra den här var!” (Anne Bannes bokhylla)

“Boken är såsom den tidigare serien otroligt spännande, underhållande, fantasifull och med en stor dos humor emellanåt.” (Lenas böcker och annat)

“Den här världen känner man ju till om man läst de tidigare böckerna och Markus är fortfarande lika bortkommen när det gäller olika seder och bruk och man får sig emellanåt ett gott skratt av de fadäser han gör. Till stor del är det nog  den här blandningen av spänning, fantasi och humor som gör böckerna av den här författaren så otroligt underhållande, även för oss som inte tillhör målgruppen.” (Boklysten)

“Att följa Rikamus och Markus storys parallellt gör att spänningen byggs upp väldigt effektfullt och gör boken till en riktig bladvändare … Är så spänd på bok två i serien nu!” (Bokgläntan)

“Den fängslar mig!” (Annas bokhylla)

“Jag älskar de här böckerna och hoppas att det ska komma många fler.” (Bokfrun)

“Jag önskar att en bok som denna fanns när jag var yngre, speciellt med så många starka kvinnliga karaktärer …” (Cuz we love books)

“Davis målar självsäkert upp en skakande bild av förtrycket som gör att Rikamus motiv är mycket enkla att förstå sig på. Hon är en karaktär som griper tag i en från första sidan, och hennes karaktärsutveckling genom boken är en av de största behållningarna i Lögnspiran.” (C.R.M. Nilsson)

”Jag fängslades av boken och läste från pärm till pärm en kväll. Det var en spännande berättelse.” (Johanna, lärare)

”Jag såg fram emot varje nytt kapitel med spänning, trots att jag inte brukar vara så intresserad av böcker. Det är en mycket intressant värld, och jag skulle gärna läsa hela trilogin.” (David, 14 år)