Läsförståelsetävling: Spegelbilden

Kampen om Tusenvärld 2: Spegelbilden släpps 4 maj, alltså har elever i åk 5-6 fram till 3 maj att göra förutsägelser om bokens handling. Eleven som skriver de mest välgrundade, insiktsfulla och välskrivna förutsägelserna vinner ett signerat exemplar av antingen Dunkelstjärnan eller Spegelbilden, och klassen får en klassuppsättning och ett digitalt författarbesök (30 minuter med skrivtips och frågestund).

Uppgift: Vad tror du kommer att hända i Kampen om Tusenvärld 2: Spegelbilden? Varför? Skriv en text med dina förutsägelser, max 1 A4 (valfritt teckensnitt och storlek). Använd gärna detaljer från Dunkelstjärnan och från illustrationerna i ditt resonemang.

Max 3 bidrag per klass skickas av lärare till spegelbildentavling@gmail.com senast 3 maj (klassens deadline bestäms av läraren).

Tävlingen är gratis och öppen för alla elever i åk 5-6. Man får köra en deltävling i klassen för att få fram 3 bidrag. Alternativt får man låta en enda elev delta å klassens vägnar eller skicka samtliga bidrag — i så fall slumpas tre bidrag fram för bedömning.

Vinnaren annonseras på trolyrien.com 7 maj.

Vill du anmäla din klass eller din elev? Fyll i kontaktformuläret nedan för att beställa pdf med illustrationer, tävlingsregler för elever samt tävlingsregler och tips för lärare.

Gratis pdf av Dunkelstjärnan går att beställa via Dunkelstjärnans resurssida.

Ljudboken går att hitta på Youtube fram till 3 maj: Kapitel 1-10, Kapitel 11-20, Kapitel 21-31

Fungerar inte kontaktformuläret eller har du frågor? Skriv ett mejl till spegelbildentavling@gmail.com