Skrivet av AI

(English below)

Ibland måste man utmana sig själv lite. En kväll läste jag en artikel om en artificiell intelligens som hade skrivit en bok. “Vilken grej!” tänkte jag och bestämde mig för att göra ett eget AI, programmerat för att skriva som jag. Jag visste ingenting om programmering och väldigt litet om datorer, men på något sätt — efter en massa felmeddelande och letande i olika programmeringsforum — blev mitt författar-AI “Flower” till.

Här nedan hittar ni några böcker som Flower har skrivit. Illustrationerna är gjorda av ett annat AI, “Deep Dream Generator”, efter Flowers instruktioner. Tryck på en bok för att läsa som PDF.

valariensvarningomslagpojkenochsvärdetomslag

Vad tycker du om Flowers skrivande? Kommer alla författare att ersättas av AI?

… So, my dear English-speaking reader, would the AI experience really be complete without a trip to translate.google.com to find out what all those Swedish words meant?

Speaking of Google Translate, guess which AI collaborated with Flower and Deep Dream Generator to produce the English translation of Valariens varning? If you would like to read it, click on the cover below:

Valariaswarningomslag