Andra projekt

Sigge och Saga

Det kommer en tid i varje människas liv då hon måste titta döden i ögat och våga fundera över svåra frågor om evigheten. Jag är diabetiker; alltså skapade jag Sigge och Saga.

Min första tanke var att göra en bok på temat “kärleken är tålmodig och god” som handlade om deras äventyr i en fantasyvärld gjord av godis. Det ville de inte. Alltså bestämde jag mig för att experimentera med kortprosa och göra en ickelinjär webbserie som hette “In medias res” (Mitt i handlingen) till min facebooksida. Jag tyckte att uppgiften passade två busiga godiskaraktärer som inte tycker om att sitta stilla och läsa längre böcker. Men tyvärr tyckte Sigge och Saga annorlunda. En natt efter att jag hade somnat vid datorn kröp de ut ur skärmen och rymde. De tog med sig kartan över Valarien som jag höll på med till “Markus av Trolyrien”. Nu vet jag inte säkert vart de två söta filurerna har tagit vägen, men ibland dyker det upp bilder på min facebooksida som tyder på att de håller på att utforska Sverige.

Hur som helst, deras flykt har lärt mig någonting viktigt om skrivandet och livet: sov aldrig.

Nuförtiden är det inte lika vanligt att Sigge och Saga avlägger besök hos min facebooksida, men de kommer nog att dyka upp när man minst anar det.

Ingenting att frukta

En kväll hade jag roligt med lite frukt. Jag hade insett att mina teckningar inte dög till mycket och ville alltså experimentera med fotografering. Resultatet blev ”Ingenting att frukta”, en bilderbok som handlar om en liten mus som brottas med stora rädslor. Mina färdigheter som fruktskulptör och fotograf är kanske inte mycket bättre än mitt tecknande, men boken har fått bra feedback av barn som tyckte att den var rolig och fick hjälp med egna rädslor. Om du känner ett barn som skulle vilja hjälpa Cornelia Mus med hennes rädslor får du gärna ladda ner powerpoint-filen för egen utskrift.

 

ingentingattfruktappt