Sigge och Saga

Det kommer en tid i varje människas liv då hon måste titta döden i ögat och våga fundera över svåra frågor om evigheten. Jag är diabetiker; alltså skapade jag Sigge och Saga.

Min första tanke var att göra en bok på temat “kärleken är tålmodig och god” som handlade om deras äventyr i en fantasyvärld gjord av godis. Det ville de inte. Alltså bestämde jag mig för att experimentera med kortprosa och göra en ickelinjär webbserie som hette “In medias res” (Mitt i handlingen) till min facebooksida. Jag tyckte att uppgiften passade två busiga godiskaraktärer som inte tycker om att sitta stilla och läsa längre böcker. Men tyvärr tyckte Sigge och Saga annorlunda. En natt efter att jag hade somnat vid datorn kröp de ut ur skärmen och rymde. De tog med sig kartan över Valarien som jag höll på med till “Markus av Trolyrien”. Nu vet jag inte säkert vart de två söta filurerna har tagit vägen, men ibland dyker det upp bilder på min facebooksida som tyder på att de håller på att utforska Sverige.

Hur som helst, deras flykt har lärt mig någonting viktigt om skrivandet och livet: sov aldrig.

Nuförtiden är det inte lika vanligt att Sigge och Saga avlägger besök hos min facebooksida, men de kommer nog att dyka upp när man minst anar det.